4ο HALBIKE Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009 – Χαλαρή βόλτα από Χαλάνδρι προς Μαρούσι…

Βίλλα Συγγρου

Βίλλα Συγγρου

To 4o Halbike είναι στα σκαριά… Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009 γυρίζουμε και γνωρίζουμε τις περιοχές του Αμαρουσίου, λίγο της Κηφισιάς και δοκιμάζουμε ενα μέρος με εύκολη διαδρομή απο το Κτήμα Συγγρού στην επιστροφή για Χαλάνδρι.

Σημείο συνάντησης : Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου ( Εθνική Τράπεζα)

Ωρα συνάντησης 20:00 !!!!! ΩΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ 20:05 !!!!!

http://www.bikely.com/maps/bike-path/Halandri-Marousi-Kifissia-Ktima-Syg…

Είναι μια διαδρομή περίπου 18χλμ.

Διέρχεται απο τους Δήμους Χαλάνδρι, Πολύδροσο, Μαρούσι, Λίγο Κηφισία, ξανά Μαρούσι, λίγο Βριλήσσια και επιστροφή στην Πλατεία Χαλανδρίου.

Ο χώρος του κτήματος Συγγρου αποτελούσε στην αρχαιότητα φυσικό οριο του αρχαίου δήμου Αθμονον (σημερινό Μαρούσι) και του δήμου της Ερεχθηίδας (σημερα Κηφισιά)

Η κανονική ονομάσια της περιοχής είναι Ανάβρυτα. Την ονομασία την απεκτησε διοτι αναβλύσει νερό. Το κτήμα θεωρείται γενικά χώρος πλούσιος σε νερά, όχι όμως από δικό του υδροφόρο οριζοντα, αλλά από κάποιο δευτερεύοντα αγωγό του Αδριάνειου υδραγωγείου, που διασχίζει το έδαφός του.

Στην δεκαετία του 1870 ο Ανδρέας Συγγρου (τραπεζίτης απο την Χίο) αγορασε την περιοχή και εφτιαξε μία πρότυπη για την εποχή αγροτοκτηνοτροφική μονάδα, η οποία συνυπήρχε με το δάσος που κάλυπτε μεγάλο μέρος του κτήματος.

Τα περισσοτερα κτίρια αναγνωρίζονται ως έργα του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ (1837-1923)

Το κτήμα καταλαμβάνει μια εκταση 700 στρεμμάτων δάσους και 200 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων ενω τα υφιστάμενα κτίρια 70 στρέμματα περίπου

Advertisements