22ο HALbike -Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009 Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Ιωνία

halbike start copy

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:
Σταθμός Προαστιακού Λ. Πεντέλης 20:00 – Αναχώρηση 20:10

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
20,4χλμ. περίπου από το Σταθμό Προαστιακού Λ. Πεντέλης

http://www.bikely.com/maps/bike-path/358630‏

alsos

Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι Δήμος της Περιφέρειας Πρωτεύουσας του Νομού Αττικής και βρίσκεται στα βόρεια προάστια.

Το 1927 κατοικήθηκε για πρώτη φορά ο προσφυγικός Συνοικισμός της Νέας Φιλαδέλφειας ανατολικά και δυτικά του καρόδρομου που οδηγούσε στα Βασιλικά Ανάκτορα του Τατοΐου και ανάμεσα στους ποταμούς Κηφισό, Ποδονίφτη και Γιαμπουρλά, όπως οριοθετείται.

Το 1931 η Νέα Φιλαδέλφεια συνδέθηκε με την Αθήνα με γραμμή λεωφορείου.

Το Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας διαθέτει μεγάλη ποικιλία δέντρων και φυτών και καλύπτει έκταση 480 στρεμμάτων. Το 1914 έγινε η πρώτη επίσημη δεντροφύτευση του τότε γυμνού λόφου. Το πρώτο πεύκο φύτεψε η βασίλισσα Σοφία

nionia

Η Νέα Ιωνία μπορεί να θεωρηθεί ότι ιδρύθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου 1923, όταν ο Νικόλαος Πλαστήρας εγκαινίασε στην τότε περιοχή «Ποδαράδες» τον συνοικισμό για τους πρόσφυγες από την Σπάρτη της Πισιδίας, οι οποίοι είχαν έρθει στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923. Ο συνοικισμός ονομάστηκε αρχικά Νέα Πισιδία, αλλά η ονομασία δεν επικράτησε, καθώ προστέθηκαν σύντομα πρόσφυγες από την Ινέπολη, την Κασταμονή, τη Σαφράμπολη, τη Νεάπολη, την Καππαδοκία, την Αλάγια και την Αττάλεια της Παμφυλίας και ακόμη από τη Σμύρνη και τα περίχωρά της, τα Βουρλά, το Αϊβαλί, τα Θυάτειρα και άλλες πολιτείες της Ιωνίας . Έτσι, πήρε την ονομασία «Νέα Ιωνία».

Advertisements

5 comments on “22ο HALbike -Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009 Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Ιωνία

    • Ολοι οι τύποι ποδηλάτων είναι καλοδεχούμενοι 🙂 και οι βολτες είναι χαλαρες 😉

  1. piteloys liga parapano xiliometra!
    a parte o ka8enas mia sabrela giati ama krinoyme apo tin proigoymeni bolta poy itan mikroteri mas xriastike 4 fores lastixo tote….

Comments are closed.