2.1 Halbike Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010 – Πεύκη

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ:
Σταθμός Προαστιακού Λ. Πεντέλης 20:00 – Αναχώρηση 20:15

Πρόταση διαδρομής : http://www.bikely.com/maps/bike-path/Proposal-for-Pefki

περίπου 14 χλμ.

Advertisements

13 comments on “2.1 Halbike Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010 – Πεύκη

 1. Pingback: Η κατάρα των συγκοινωνιών… Μέρος 2ο « Το ιστολόγιό μου

 2. Συμφωνώ και επαυξάνω οτι πρεπει να βλέπουν ολοι τη διαδρομή πριν ξεκινήσουν. Αλλα δε νομιζω οτι γινεται απο όλους. Και απ’οτι φαίνεται ερχονται και φίλοι με ελάχιστη εμπειρία οδήγησης σε δρόμους με αυξημένη κυκλοφορία αυτοκινήτων.

  Χαρακτηριστικά αναφέρω την κυρία με τα 2 παιδιά που έμειναν πολύ πίσω στην ανηφόρα της Ηρακλείου, και πηγαίνανε ποδαράτοι, με τα αυτοκίνητα να περνάνε από τα πιτσιρίκια στα 20 εκατοστά.

  • Παιδιά
   εχωντας ως στοχο αυτα η βολτα μας ειναι προσιτη απο αρχαριους ποδηλατες, οι οποιοι ομως εχουν την “υποχρεωση” να βελτιωσουν την οδηγική συμπεριφορα για να μπορουν να κοινουνται και μονοι τους με περισσοτερη ασφαλεια μεσα στην πολη.
   Η κυρία με τα 2 παιδιά και τον άντρα της δεν ξεκίνησαν απο την αρχή της βόλτας και δεν ξέραν ουτε την διαδρομή ουτε είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
   Η διαδρομή είχε δυσκολίες. Εύχομαι στις επόμενες βόλτες να τις απολαύσουμε ολοι μαζι πιο σωστά και με καλύτερη ασφάλεια. Αυτό που πρέπει να προσπαθούμε οπως σωστά αναφέρατε είναι να προστατεύουμε στην βόλτα μας τους αρχάριους και να εχουμε το νού μας στον δρόμο που μοιραζόμαστε με τα αυτοκίνητα.

 3. θεωρώ ότι για μια σχετικά μεγάλη ομάδα με ηλικιακή ποικιλία αναβατών που ήμασταν χτες στη βόλτα, δόθηκε η ευκαιρία σε ανθρώπους που ούτε καν θα διανοούνταν να κινηθούν μονοί τους σε αυτή τη διαδρομή με ικανοποιητική ασφάλεια.

  Εξάλλου δεν δημιουργήσαμε και κανα τρομερό μποτιλιάρισμα…. (φανταστείτε να το κάναμε αυτό με 50 αυτοκίνητα παρέα και να κινούμασταν με μια λογική και ανθρώπινη ταχύτητα των 30Km/h)

  –> καλό είναι οι συμμετεχοντες να βλέπουν στο bikely την διαδρομή πριν την πραγματοποίηση της βόλτας. 1 κλικ είναι όλο κι όλο και αποφασίζουν αν θέλουν να ακολουθήσουν. Όταν όμως ακολουθούν οφείλουν για την ασφάλεια της ομάδας όλοι να φροντίζουν να μην αφήνουν μεγάλα κενά από τους προπορευόμενους. Aυτό είναι η αχίλλειος πτέρνα μιας ομάδας ποδηλάτων και επιτρέπει σε αυτοκίνητα να χωθούν ανάμεσα μας. Δυστυχώς τα ποδηλατικά πηγαδάκια και η απροσεξία, δημιουργούν αυτά τα κενά…

 4. Παιδία η σημερινή βόλτα ήταν λίγο φάουλ.

  Δε το λέω τόσο για τα ανηφορικά κομμάτια, που κάποιοι δε τα κατάφερναν και έμεναν πισω και ξεκομμένοι, όσο για το οτι η διαδρομή ακολούθησε δρόμους μεγάλης κίνησης και στενούς (Πλαπούτα, Ηρακλείου, Ειρήνης).
  Και στους τρεις αυτους δρόμους η ομάδα έσπασε, είτε λόγω κίνησης, είτε λόγω δυσκολίας από όλους, ωστέ να βγούν οι ανηφόρες.

  Νομίζω οτι πρέπει να αποφέυγονται τέτοιοι δρόμοι και για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να έρχεται κόσμος χωρίς να φοβάται.

  Φιλικά

 5. Θέμη ελπίζω να μη μας βγει η γλώσσα σήμερα στις ανηφόρες! Προσπαθώ να επανενταχθώ στην ομάδα αλλά είμαι σαφώς απροπόνητος και ελαφρά παχύτερος από την τελευταία φορά!

 6. Pingback: To ιστολόγιο του Πυθέα » Blog Archive » Η κατάρα των συγκοινωνιών… Μέρος 2ο

 7. Πιστεύω και ελπίζω πως αυτή την Τετάρτη θα καταφέρω να είμαι κι εγώ μαζί σας. Μην βρισκόμαστε μόνο στα Freeday’s!! 🙂

Comments are closed.